Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 11:33

Μαζικά Μηνύματα Viber & SMS για επιχειρήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να ενισχύσεις τις πωλήσεις τα Χριστούγεννα



Με ολοένα και περισσότερους χρήστες να αναζητούν τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα από τις οθόνες των κινητών τους, οι επιχειρήσεις retail και ecommerce πρέπει να βρίσκονται εκεί, στο tap των δαχτύλων τους. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε όλα τα tips που χρειάζεται να γνωρίζεις για να αυξήσεις τις offline και online πωλήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων. Χρησιμοποίησε τις ιδέες μας και προετοιμάσου για την πιο “καυτή” shopping season του χρόνου!


Δημιούργησε την απόλυτη MultiChannel εμπειρία

Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το άρθρο έχεις ένα ή περισσότερα digital κανάλια για να επικοινωνείς απευθείας με τους χρήστες. Έχεις σκεφτεί πόσο καλά και αποτελεσματικά συνεργάζονται τα digital κανάλια μεταξύ τους;


H MultiChannel προσέγγιση συνδυάζει τα πολλαπλά digital κανάλια σε ένα ενιαίο, customer engaging channel, το οποίο σίγουρα βελτιώνει την άμεση επικοινωνία με τους χρήστες και ενισχύει ακόμη περισσότερο την εμπειρία τους με την επιχείρησή σου.


Η πλειοψηφία των retailers αγνοούν την multichannel στρατηγική στην επικοινωνία με τους πελάτες τους, με αποτέλεσμα να χάνουν σημαντικά κέρδη καθώς και την ευκαιρία να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.


Κάνε τη διαφορά αυτές τις γιορτές και αξιοποίησε όλα τα οφέλη που σου προσφέρουν τα μαζικά μηνύματα Viber και SMS. Δημιούργησε μοναδικές Landing Pages, που οδηγούν κατευθείαν στο eshop σου και δες τις online πωλήσεις να αυξάνονται.



Customer Care Messaging: Αξιοποίησε την 2 way επικοινωνία και εξυπηρέτησε κάθε χρήστη ξεχωριστά

Είμαστε σίγουροι ότι, ως retailer, γνωρίζεις καλά τη σημασία στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Εξάλλου σου στοιχίζει λιγότερο να διατηρήσεις έναν υφιστάμενο πελάτη από το να αποκτήσεις ένα νέο. Υιοθετώντας μια multichannel στρατηγική είσαι στο σωστό δρόμο για να διατηρήσεις το 89% των πελατών σου.


Μετέφερε τις συνομιλίες με τους πελάτες σου στα κανάλια που αγαπούν να χρησιμοποιούν περισσότερο. Απάντησε στις ερωτήσεις τους άμεσα, διαχειρίσου αποτελεσματικά τα παράπονά τους και προώθησε ταυτόχρονα τα προϊόντα σου στέλνοντας short urls από τις landing pages του eshop σου.



Παρακολούθησε real time τα μηνύματα που παραδίδονται και τελικά, διαβάζονται

Σίγουρα γνωρίζεις τη σημασία των real time στατιστικών και reporting. Η παρακολούθηση και κατανόηση της συμπεριφοράς των χρηστών σε βοηθά να αξιολογήσεις ακόμη περισσότερο εάν οι καμπάνιες σου αποδίδουν και φέρνουν κέρδη στο ταμείο.


Χωρίς τις σημαντικότερες πληροφορίες που αφορούν την τελική παράδοση των μηνυμάτων, το ποσοστό των χρηστών που τα διάβασαν και, τελικά, έκαναν κλικ στην προσφορά σου, χάνεις την μεγάλη εικόνα της καλύτερης απόδοσης (ROI) των ενεργειών σου.


Δες ένα χρήσιμο case study, από πελάτη της Yuboto, που δραστηριοποιείται στον κλάδο beauty and cosmetics, με 4 φυσικά καταστήματα και eshop υψηλού traffic.


Το brand δημιούργησε promotional καμπάνια στο Viber για την περίοδο του Black Friday, με κωδικό έκπτωσης 50% για τις online αγορές.


✔️ Συνολικά έστειλε 60.000 Viber μηνύματα



✔️ Παραδόθηκαν 52.000 μηνύματα



✔️ Διαβάστηκαν 48.000 μηνύματα



✔️ Κλίκαραν 39.000 Viber χρήστες,



Η συγκεκριμένη εταιρεία προσάρμοσε ένα απλό, εξατομικευμένο μήνυμα, που προσφέρει ξεκάθαρη αξία στους πελάτες της. Αυτή η προσέγγιση σε συνδυασμό με τις νέες δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της Multi Channel πλατφόρμας της Yuboto αύξησε το traffic στο eshop και ενίσχυσε σημαντικά τις online πωλήσεις.


* Όσοι χρήστες δεν είχαν εγκατεστημένη την εφαρμογή Viber ή, για κάθε λόγο, δεν έλαβαν την προσφορά, το promo μήνυμα εστάλη απευθείας ως SMS, μέσω της υπηρεσίας Fallback 2 SMS. Έτσι, κανένα μήνυμα δεν πήγε χαμένο.


Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να αλλάξεις την στρατηγική σου

Ήρθε η ώρα να ξεχάσεις τυχόν προκαταλήψεις, που μπορεί να έχεις σχετικά με την αποστολή μαζικών μηνυμάτων SMS και Viber. Τα μηνύματα κειμένου ήταν πάντα ένας γρήγορος, εύκολος και δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας ανάμεσα στους χρήστες και τις επιχειρήσεις. Άλλωστε το 90% των μηνυμάτων ανοίγονται και διαβάζονται μέσα στα 3 πρώτα λεπτά. Εσύ θα λείπεις από την επικοινωνία;