Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 10:13

Black Friday - 6 συμβουλές για να απογειώσεις τις πωλήσεις



Δύο από τις μεγαλύτερες γιορτές του shopping για τους ιδιοκτήτες φυσικών καταστημάτων και eshop, βρίσκονται προ των πυλών: Black Friday και Cyber Monday. Δύο ευκαιρίες για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στο ηλεκτρονικό ή φυσικό κατάστημά σου και να δεις τις πωλήσεις να εκτοξεύονται.


Οι Messaging Experts της Yuboto μοιράζονται μαζί σου best tips! Δημιουργήσαμε 6 ιδέες για να σε βοηθήσουμε να αυξήσεις τις πωλήσεις στέλνοντας μηνύματα SMS και Viber στο κοινό σου.


1. Δημιούργησε στοχευμένες landing pages με συγκεκριμένες προσφορές, αποκλειστικά για τις συγκεκριμένες ημέρες

Με τον όρο landing page εννοούμε τη σελίδα που θα δει ο χρήστης αφού κλικάρει το link στο SMS ή Viber μήνυμα που θα του στείλεις. Σε αυτή τη σελίδα θα επικοινωνήσεις τις πιο hot προσφορές που θα “τρέξεις” τις ημέρες των μεγάλων εκπτώσεων, Black Friday και Cyber Monday.


Το περιεχόμενο σε μια landing page είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα μήνυμα κειμένου. Έχεις τη δυνατότητα να συμπεριλάβεις εικόνα, video, link στο eshop ή σε συγκεκριμένη product page, downloadable αρχείο, κουμπί προτροπής (cta button), τοποθεσία από google maps.


Δες ένα παράδειγμα:



2. Στείλε εκπτωτικά κουπόνια ή QR κωδικούς για να ενισχύσεις τις offline πωλήσεις

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να παρακινήσεις τους χρήστες να επισκεφθούν το φυσικό σου κατάστημα είναι να τους στείλεις coupon ή QR codes, που θα ισχύουν μόνο στο ταμείο. Ο χρήστης λαμβάνει μήνυμα SMS ή Viber, το οποίο περιέχει τον σχετικό κωδικό ή downloadable αρχείο με το QR code.



3. Δημιούργησε μοναδικό περιεχόμενο για κάθε παραλήπτη

To 72% των καταναλωτών ανταποκρίνεται καλύτερα σε προσωποποιημένες ενέργειες marketing. Αξιοποίησε τη βάση δεδομένων σου, τμηματοποίησε τους πελάτες ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τις προηγούμενες αγορές και στείλε σχετικό περιεχόμενο σε κάθε χρήστη ξεχωριστά.


Bonus Tip: στη Black Friday το 53% του συνόλου των αγοραστών είναι millennials. Προσάρμοσε τις προσφορές σου ανάλογα και δες τις πωλήσεις να απογειώνονται.



4. Επιβράβευσε τους πιστούς πελάτες

Η Black Friday εκτός από ευκαιρία για να αυξήσεις άμεσα τις πωλήσεις ή να ξεστοκάρεις συγκεκριμένα προϊόντα είναι μια ιδανική αφορμή για να επιβραβεύσεις τους πιστούς πελάτες. ‘Ενα special in store event, με ειδικές προσφορές αποκλειστικά για αυτούς, τις ημέρες που προηγούνται της Black Friday θα αυξήσει το traffic και τις πιθανότητες αγοράς πέραν της Παρασκευής.


Το καταλληλότερο μέσο για να δελεάσεις αυτούς τους πελάτες είναι μία VIP πρόσκληση μέσω SMS.



5. Αξιοποίησε επιπλέον κίνητρα αγοράς, πέρα από προσφορές και εκπτώσεις

Σε πολλές περιπτώσεις οι προσφορές και τα ποσοστά έκπτωσης ίσως δεν αρκούν για να σε επιλέξουν οι καταναλωτές. Εκμεταλλεύσου την αμεσότητα του messaging για να αναδείξεις έγκαιρα επιπρόσθετους λόγους που αξίζει να προτιμήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου. Με το κατάλληλο περιεχόμενο μπορείς να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό σε λιγότερο από 3 λεπτά, όσο χρειάζεται δηλαδή ο παραλήπτης για να διαβάσει το μήνυμά σου.



6. Ενθάρρυνε τον διάλογο μέσω 2 way communication

Ο χρήστης θέλει να συνομιλεί με τα brands, όπως ακριβώς θα επικοινωνούσε μαζί σου στο φυσικό κατάστημα. Για παράδειγμα, αν πρόσθεσε ένα προϊόν στο καλάθι χωρίς να το αγοράσει και το συγκεκριμένο προϊόν εξαντλείται, θα το εκτιμήσει αν του στείλεις σχετικό reminder. Ταυτόχρονα δωσ’ του τη δυνατότητα να μιλήσει μαζί σου και να σε ενημερώσει πώς ακριβώς θέλει να προχωρήσει. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείς την online επικοινωνία και δημιουργείς το αίσθημα ότι βρίσκεσαι πάντα εκεί, δίπλα του.



Χρειάζεσαι Black Friday Tips προσαρμοσμένα στην επιχείρησή σου;

Ένας Messaging Expert της Yuboto είναι εδώ για να σε καθοδηγήσει δωρεάν με:

  • Ιδέες για εύστοχο περιεχόμενο που φέρνει πωλήσεις

  • Προτάσεις για μέγιστη απόδοση σε κάθε κανάλι messaging

  • Συμβουλές για την κατάλληλη συχνότητα στις αποστολές

  • Επιλογή της σωστής ώρας για την υλοποίηση κάθε καμπάνιας