Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 08:22

Viber Business Messaging - Πλήρης Οδηγός για Επιχειρήσεις


Αναζητάτε νέους και αποδοτικούς τρόπους για να επικοινωνείτε με το κοινό σας; Μάλλον έχει έρθει η ώρα να αξιοποιήσετε τα Viber Business Messages.

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το Viber είναι πολύ διαδεδομένο, γνωρίζετε όμως ότι στην Ελλάδα είναι μακράν η πιο δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας; 9 στους 10 Έλληνες έχουν εγκατεστημένο το Viber στο κινητό τους και 1 στους 2 χρησιμοποιούν την εφαρμογή καθημερινά!

Αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι τα Viber Business Messages και πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα Viber Business Account για την επιχείρησή σας; Θέλετε να μάθετε ποια είναι η τιμολογιακή πολιτική και πώς λειτουργούν οι χρεώσεις του Viber for Business; Έχουμε όλες τις απαντήσεις συγκεντρωμένες εδώ, σε έναν πλήρη οδηγό που θα σας εξηγήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Viber Business




1. Τι είναι το Viber for Business


Το Viber for Business είναι ένα σύνολο λύσεων και υπηρεσιών που προσφέρει η Viber σε επιχειρήσεις και brands ώστε να βρίσκουν το κοινό τους και να επικοινωνούν αποτελεσματικά μαζί του μέσα από την εφαρμογή του Viber. Οι διαθέσιμες λύσεις που προσφέρει το Viber for Business είναι:

  • Viber Business Messages
  • Viber Ads
  • Viber Stickers
  • Viber Chatbots


Tα Viber Business Messages είναι η ναυαρχίδα των υπηρεσιών του Viber for Business και ουσιαστικά πρόκειται για ένα direct κανάλι επικοινωνίας για επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να στέλνουν μαζικά ή προσωποποιημένα μηνύματα διάφορων τύπων στο κοινό τους. Τα business messages έρχονται με πάρα πολλές δυνατότητες όπως πλούσιο περιεχόμενο, templates μηνυμάτων και λεπτομερείς αναφορές παράδοσης.



Tα Viber Ads είναι display διαφημίσεις οι οποίες εμφανίζονται σε όλες τις οθόνες της εφαρμογής σε πολλαπλά σημεία. Μπορούν να περιλαμβάνουν animated visuals, κείμενο και CTA button. Επίσης υπάρχει η επιλογή προβολής video στους desktop users του Viber.



Viber Stickers

To Viber for Business σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τα δικά σας branded stickers τα οποία οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν και να μοιράζονται με φίλους. Τα branded stickers είναι ένας fun τρόπος να κάνετε engage το κοινό σας και να αυξήσετε το awareness.



Viber Chatbots

Με τα Viber chatbots μπορείτε να είστε διαθέσιμοι για το κοινό σας 24/7. Να αυτοματοποιήσετε το customer support, να καθοδηγείτε τους χρήστες με προτεινόμενα προϊόντα και να δέχεστε πληρωμές.


To Viber for Business και οι λύσεις που προσφέρει αποτελούν πολύ αποτελεσματικά εργαλεία για επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τις πωλήσεις, να προσφέρουν ταχύτερο και πιο στοχευμένο customer support και γενικότερα να βελτιώσουν τη σχέση με το κοινό τους.



Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις δικές σας Viber Messaging Καμπάνιες;



2. Γιατί να αξιοποιήσετε τα Viber Business Messages


Τα Viber Business Messages είναι η προφανής επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν να χτίσουν επικερδείς σχέσεις με το κοινό τους και ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, το Viber for Business είναι ένα απαραίτητο κανάλι marketing λόγω της δημοφιλίας της εφαρμογής. Οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να βρίσκουν και να επικοινωνούν με τους πελάτες εκεί που αυτοί βρίσκονται, συνεπώς το Viber business messaging είναι must-have εργαλείο.

Ας δούμε αναλυτικά τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα:

6,5 εκατομμύρια Έλληνες χρήστες
Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Viber είναι η τεράστια δημοφιλία του ανάμεσα στους Έλληνες χρήστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφαρμογή μετράει περισσότερους από 6 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στη χώρα μας, συνεπώς οι επιχειρήσεις που επιλέγουν τα Viber Business Messages έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν ένα τεράστιο κοινό.

Αμφίδρομη Επικοινωνία
Η δυνατότητα για real-time διάλογο με τους πελάτες ανοίγει νέες προοπτικές και ενισχύει τις marketing ενέργειες των brands, καθώς είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια πιο προσωπική σχέση με τους καταναλωτές, να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και να τους μετατρέψουν σε πιστούς πελάτες.

Προηγμένες Λειτουργίες
Το Viber for Business προσφέρει στις επιχειρήσεις πολλές προηγμένες λειτουργίες και εξελιγμένα εργαλεία για να επικοινωνούν αποτελεσματικά με το κοινό. Αναλυτικότερα, τα brands και οι παραλήπτες μπορούν να ανταλλάσουν αρχεία, διευκολύνοντας έτσι την επίλυση τεχνικών προβλημάτων. Επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να στέλνουν επεξηγηματικά how-to videos στους πελάτες τους, οι οποίοι μπορούν να απαντούν σε συγκεκριμένα μηνύματα που έχουν λάβει.

1 Κανάλι για όλες τις Επικοινωνίες
Επιλέγοντας τα Viber Business Messages οι επιχειρήσεις μπορούν να στέλνουν διαφημιστικά μηνύματα, ενημερώσεις και να κάνουν διάλογο με τον πελάτη σε 1 μοναδικό κανάλι, το Viber. Έτσι, η διαχείριση των καμπανιών γίνεται πιο εύκολη για τις επιχειρήσεις, ενώ οι παραλήπτες έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν προηγούμενα μηνύματα ή να κάνουν pin συγκεκριμένα μηνύματα στην αρχή της συνομιλίας. Συνολικά με το Viber for Business η επικοινωνία μεταξύ brands και καταναλωτών γίνεται πιο άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική.

Official Πιστοποίηση από τη Viber
Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική για τους καταναλωτές στον κόσμο του ecommerce. Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν επίσημο Viber Business Account αποκτούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα καθώς εφησυχάζουν τους χρήστες, οι οποίοι γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι αλληλεπιδρούν με την ίδια την επιχείρηση.


Viber Business Messages - Χρήση ανά Κλάδο στην Ελλάδα


Πλούσιο Περιεχόμενο
Mε τα Viber Business Messages δεν χρειάζεται να περιορίζετε τις επικοινωνίες σας σε σύντομα κείμενα. Οι επιχειρήσεις μπορούν να στέλνουν εικόνες, videos, αρχεία και URLs με CTA Button. Επιπρόσθετα, οι πελάτες μπορούν να απαντάνε με αρχεία, φωτογραφίες και videos. Αυτή η διαδραστική επικοινωνία με πλούσιο περιεχόμενο αυξάνει τα conversions και βοηθά τις επιχειρήσεις να καταλάβουν καλύτερα τι αναζητούν οι καταναλωτές.

Μειωμένο Κόστος
Με το Viber for Business εξοικονομείτε πολύτιμο μέρος του marketing budget σας, καθώς χρεώνονται μόνο όσα Viber Business Messages παραδόθηκαν και όχι τα συνολικά που στάλθηκαν. Με άλλα λόγια, σε κάθε καμπάνια χρεώνεστε μόνο για τα delivered μηνύματα. Ακόμη τα Viber Business Messages υποστηρίζουν τη λειτουργία Time to Live, με την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να ορίσουν συγκεκριμένο χρόνο για την παράδοση των μηνυμάτων.

Λεπτομερείς Αναφορές
Οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν το Viber Business Messaging λαμβάνουν αναλυτικό reporting για κάθε καμπάνια που διενεργούν με αναλυτικούς στατιστικούς δείκτες όπως: μηνύματα που παραδόθηκαν, μηνύματα που διαβάστηκαν και σύνδεσμοι που έγιναν clicked. Συνεπώς, οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη συμπεριφορά των παραληπτών και να βελτιώνουν τις επόμενες ενέργειες τους.

Προσωποποιημένα Μηνύματα
Τα Viber Business Messages υποστηρίζουν την προσωποποίηση του περιεχομένου των μηνυμάτων. Οι επιχειρήσεις μπορούν να εξατομικεύσουν το περιεχόμενο προσθέτοντας το όνομα του παραλήπτη και συγκεκριμένες μοναδικές πληροφορίες για αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα γίνεται πιο ελκυστικό και έχει περισσότερες πιθανότητες να πείσει τον παραλήπτη να προχωρήσει στην επιθυμητή ενέργεια.

100% Ποσοστά Παράδοσης με SMS Fallback
To SMS Fallback είναι μια προηγμένη λειτουργία της πλατφόρμας μας με την οποία όσα μηνύματα δεν παραδίδονται για τον οποιοδήποτε λόγο στο Viber, αναδρομολογούνται και αποστέλλονται αυτόματα ως SMS. Εάν για παράδειγμα κάποιοι χρήστες δεν έχουν εγκατεστημένο το Viber στα κινητά τους, τότε θα λάβουν ένα SMS με το αντίστοιχο περιεχόμενο. Συνεπώς οι επιχειρήσεις επιτυγχάνουν να επικοινωνήσουν με το σύνολο του κοινού τους.

Κορυφαία Ασφάλεια Δεδομένων
Το Viber προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση για κάθε ιδιωτική ή ομαδική συνομιλία αλλά και πλήρη κρυπτογράφηση για τα Viber Business Messages. Συγκεκριμένα τα μηνύματα δεν αποθηκεύονται στους servers της Viber και οι συνδέσεις που χρησιμοποιούνται είναι απόλυτα ασφαλείς.

Διασύνδεση με Τρίτα Συστήματα
Τα Viber Business Messages υποστηρίζουν τη διασύνδεση με τρίτα συστήματα όπως ecommerce πλατφόρμες, ώστε για παράδειγμα να γίνεται αυτόματη αποστολή ειδοποιήσεων και ενημερώσεων που αφορούν σε παραγγελίες. Το Viber for Business API είναι ένα ευέλικτο και ολοκληρωμένο API που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες διασύνδεσης οποιασδήποτε επιχείρησης.



Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις δικές σας Viber Messaging Καμπάνιες;



3. Τι είναι το Viber Business Account


Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τα Viber Business Messages, θα πρέπει να ανοίξουν ένα Viber Business Account. Tα Business Accounts είναι επίσημες σελίδες μέσα στην εφαρμογή πιστοποιημένες από τη Viber. Σκεφτείτε το Business Account σαν ένα επίσημο profile μέσα στο Viber με χρήσιμες πληροφορίες για την επιχείρηση.

Η σελίδα του Viber Business Account περιλαμβάνει:

  • Εταιρικό Λογότυπο
  • Brand Name (Viber Sender ID)
  • Blue tick - πιστοποιημένος λογαριασμός
  • Το ιστορικό της επικοινωνίας με τον πελάτη
  • Διεύθυνση επιχείρησης
  • About section για την επιχείρηση

Viber Business Account - Χρήσιμα Features

Searchable Profiles
Οι χρήστες μπορούν να ψάξουν στην μπάρα αναζήτησης της εφαρμογής οποιοδήποτε brand τους ενδιαφέρει και να ξεκινήσουν εκείνοι την επικοινωνία μαζί του. Έτσι τα brands αποκτούν ακόμη ένα σημείο επαφής με δυνητικούς πελάτες.

Unsubscribe Feature
Οι παραλήπτες των Viber Business Messages μπορούν να κάνουν opt-out από ένα Viber Business Account για να μην λαμβάνουν πλέον μηνύματα.


Το Profile των Ελλήνων Χρηστών



Γιατί χρειάζεστε ένα επίσημο Viber Business Account

Brands και εταιρείες αρχίζουν να βλέπουν τα πλεονεκτήματα των Viber Business Messages και του personalized messaging και εντάσσουν όλο και περισσότερο το Viber και άλλα messaging apps στο marketing mix τους. Τράπεζες, retailers, μεταφορικές εταιρείες και πολλές επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους μπορούν να αξιοποιήσουν τα μαζικά μηνύματα Viber.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι πελάτες σας να νιώσουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν τα μαζικά μηνύματα που τους στέλνετε. Γι’ αυτό το λόγο τα Viber Business Messages αποστέλλονται μόνο σε όσους έχουν δώσει ρητά τη συγκατάθεσή τους για τη λήψη μαζικών μηνυμάτων Viber. Επιπρόσθετα, οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγξουν εάν η εταιρεία - αποστολέας των μαζικών μηνυμάτων είναι επίσημα εγκεκριμένη, καθώς τα επίσημα Viber Business Accounts έχουν ένα "blue tick" δίπλα στο όνομά τους.

Ακόμη, το επίσημο Viber Business Account περιλαμβάνει πληροφορίες για την επιχείρηση, το logo της, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και μία σύντομη περιγραφή. Ουσιαστικά παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε οι παραλήπτες των μαζικών μηνυμάτων να νιώθουν σίγουροι για την επικοινωνία με το συγκεκριμένο λογαριασμό.



4. Viber Business Messages - Τύποι & Κατηγορίες Μηνυμάτων


Τα Viber Business Messages διαχωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες ανάλογα με τον σκοπό του μηνύματος και το περιεχόμενό του. Επίσης, κάθε τύπος μηνύματος έχει διαφορετική χρέωση.

Οι τύποι των Viber Business Messages

  • Promotional Messages
  • Transactional Messages
  • Conversational Messages

Promotional Viber Messages - Προωθητικά Μηνύματα


Τα προωθητικά μηνύματα χρησιμοποιούνται για πωλήσεις, προωθητικές και διαφημιστικές ενέργειες. Μπορούν να περιλαμβάνουν: Κείμενο έως 1.000 χαρακτήρες, Emojis, Εικόνες, Video, Κουμπί Προτροπής.

Περιπτώσεις χρήσης:

  • Λανσάρισμα νέων προϊόντων
  • Ενημέρωση για ειδικές προσφορές / εκπτώσεις
  • Ενημέρωση για back in stock προϊόντα
  • Αποστολή κουπονιών

Παραδείγματα


SUPER SALE έως -80%
Ανανέωσε το Summer Look σου με έκπτωση έως 80% σε 5.200 t-shirts, μαγιό, shorts, παπούτσια και καλοκαιρινά αξεσουάρ! ⛱️ ⛱️

Πρόλαβε την προσφορά μέχρι σήμερα στις 23:30
Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές >50€

Πρόλαβε Μόνο Σήμερα!

Grand Opening!
To νέο μας κατάστημα στην Ερμού 56 μόλις άνοιξε!

Επισκεφτείτε μας και ανακαλύψτε μοναδικές συλλογές, exclusive items και stock products.

Γιορτάζουμε τα εγκαίνια για ολόκληρη την εβδομάδα

Δείτε Περισσότερα



Transactional Viber Messages - Μηνύματα Συναλλαγών


Τα transactional messages όπως υποδηλώνει και το όνομά τους είναι μηνύματα για ενημέρωση συναλλαγών και χρησιμοποιούνται για την αποστολή σημαντικών ενημερώσεων ή time sensitive alerts. Περιλαμβάνουν μόνο κείμενο + link.

Περιπτώσεις χρήσης:


Παραδείγματα


Σας υπενθυμίζουμε πως σε 5 ημέρες λήγει το δελτίο ΚΤΕΟ του ΥΥΥ000. Κλείστε τώρα ένα ραντεβού για έλεγχο του αυτοκινήτου σας εδώ: yuboto/link
Το δέμα σου θα παραδοθεί αύριο μεταξύ 10:15 & 12:00. Αντικαταβολή 144€. Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση.


Conversational Viber Messages - Μηνύματα Αμφίδρομης Επικοινωνίας


Τα conversational Viber messages δίνουν τη δυνατότητα στους παραλήπτες να ανοίξουν διάλογο με την επιχείρηση και χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: two-way και sessions. Η διαφορά των 2 αφορά κυρίως τις χρεώσεις, δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα two-way και τα sessions μηνύματα.

Χρεώσεις 2way Viber Μηνυμάτων
Τα 2way μηνύματα χρεώνονται ανά παραδοτέο μήνυμα.

Χρεώσεις Session Viber Μηνυμάτων
Tα Sessions είναι 24ώρα διαστήματα κατά τα οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να στείλουν έως 60 μηνύματα και να χρεωθούν μόνο για το 1ο μήνυμα. Για να ξεκινήσει ένα Session, θα πρέπει ξεκινήσει ο διάλογος από κάποιον πελάτη.

Περιπτώσεις χρήσης:

  • Customer support
  • Λήψη feedback
  • Διαχείριση παραγγελιών
  • Post-sales support

Παραδείγματα


Καλησπέρα σας, το τηλέφωνο μου δε λειτουργεί, μπορείτε να με βοηθήσετε;

Καλησπέρα σας, ένας τεχνικός μας ελέγχει τη σύνδεσή σας, θα σας ενημερώσουμε εντός 10 λεπτών.
Γεια σου Κώστα, θα μπορούσες να αξιολογήσεις την πρόσφατη εμπειρία σου με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης;

Καλησπέρα σας, έμεινα ευχαριστημένος, η ανταπόκριση ήταν άμεση, συνεχίστε την καλή δουλειά.



Viber με Fallback σε SMS


Αναρωτιέστε τι γίνεται όταν οι παραλήπτες δεν έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή του Viber ή αν τη στιγμή της αποστολής μιας καμπάνιας δεν έχουν πρόσβαση στο internet; Με την προηγμένη λειτουργία Fallback to SMS, όλα τα Viber μηνύματα που δεν παραδίδονται για οποιοδήποτε λόγο, αναδρομολογούναι αυτόματα και αποστέλλονται ως SMS. Μάλιστα, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενσωματώσουν mobile landing pages στο SMS, οι οποίες έχουν πλούσιο περιεχόμενο. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και μέσα από το κανάλι του SMS, οι καμπάνιες μπορούν να είναι διαδραστικές και με πλούσιο περιεχόμενο ακριβώς όπως στο Viber.



Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις δικές σας Viber Messaging Καμπάνιες;



5. Viber Business Messages
Best Practices για επιτυχημένες καμπάνιες


Υπάρχουν μερικές βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε οι Viber Business καμπάνιες σας να έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Ας δούμε αναλυτικά παρακάτω τα best practices για να απογειώσετε την αποδοτικότητα των ενεργειών σας:



Σχεδιάστε εκ των προτέρων την καμπάνια

Προκειμένου να διασφαλίσετε ότι μια Viber messaging καμπάνια θα είναι επιτυχημένη είναι σημαντικό να την σχεδιάσετε προσεχτικά αποφασίζοντας εκ των προτέρων τον στόχο και το αντικείμενο της. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να αποφασίσετε ακριβώς ποιο είναι το target audience της καμπάνιας, ώστε να προσαρμόσετε το περιεχόμενο για να είναι ελκυστικό για αυτό το κοινό. Ίσως φαίνεται προφανές, όμως η σωστή τμηματοποίηση και η αντίστοιχη στόχευση είναι οι κρισιμότεροι παράγοντες επιτυχίας για μια καμπάνια. Συνεπώς θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στην κατάλληλη τμηματοποίηση και αφού καταλήξετε στο target audience της καμπάνιας, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία όπως το μήνυμα, η σωστή ώρα αποστολής και ο τύπος της καμπάνιας θα είναι πολύ πιο εύκολο να προσδιοριστούν.



Σύντομα Κείμενα & Εντυπωσιακές Εικόνες

Το Viber Business Messaging ευνοεί το πλούσιο περιεχόμενο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπερφορτώσετε τα μηνύματα που στέλνετε. Όσον αφορά το κείμενο, κρατήστε το μήνυμα σας σύντομο και σαφές αλλά ταυτόχρονα προσπαθήστε να είναι έξυπνο ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παραληπτών. Μην ξεχνάτε ότι οι καταναλωτές αφιερώνουν μόνο λίγα δευτερόλεπτα σε κάθε διαφήμιση. Χρησιμοποιήστε ενεργητική φωνή και ρήματα που να παρακινούν τους παραλήπτες να προχωρήσουν σε δράση. Όσον αφορά τις εικόνες, χρησιμοποιήστε πάντα visuals υψηλής ανάλυσης, τα οποία να μην περιλαμβάνουν πολλά διαφορετικά χρώματα. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ελκυστικές εικόνες για τα μηνύματά σας, ώστε να τραβήξετε την προσοχή των παραληπτών.



Αξιοποιήστε την Προσωποποίηση

Η εξατομίκευση των Viber Business Messages για κάθε παραλήπτη θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να υλοποιεί ακόμα πιο αποτελεσματικές καμπάνιες. Προσαρμόζοντας το περιεχόμενο του μηνύματος σε κάθε ξεχωριστό πελάτη επιτυγχάνετε τα μηνύματα σας να είναι σχετικά και να έχουν περισσότερες πιθανότητες μετατροπής. Οι καταναλωτές που λαμβάνουν ένα μήνυμα που απευθύνεται προσωπικά σε αυτούς και περιέχει χρήσιμη πληροφορία που τους ενδιαφέρει, είναι πιθανότερο να αλληλεπιδράσουν με το μήνυμα και να προχωρήσουν στην επιθυμητή ενέργεια. Επιπρόσθετα, τα προσωποποιημένα μηνύματα κάνουν τους καταναλωτές να αισθάνονται μοναδικοί και πως έχουν αξία για την επιχείρησή σας, άρα γίνονται πιο engaged και μετατρέπονται σε πιστοί ακόλουθοι σας.



Στείλτε στο σωστό Timing

Όπως σε κάθε marketing ενέργεια έτσι και στα Viber Business Messages η σωστή και κατάλληλη ώρα αποστολής είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για επιτυχημένα αποτελέσματα. Εάν δεν στέλνετε στο κατάλληλο timing, τότε δεν έχει σημασία αν το μήνυμα σας είναι ελκυστικό και προσωποποιημένο, οι πιθανότητες είναι η καμπάνια να μην έχει τα βέλτιστα ποσοστά ανοίγματος. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να στέλνετε ειδοποιήσεις και προωθητικές ενέργειες σε ώρες και ημέρες που αποδεδειγμένα οι παραλήπτες θα αλληλεπιδράσουν με τα μηνύματά σας. Προκειμένου να καταλήξετε σε αποτελεσματικές ώρες αποστολής, χρειάζεται να γνωρίζετε ποιο είναι το κοινό σας και τις συνήθειές του. Λάβετε υπόψη την τοποθεσία, την ηλικία, το φύλο, τη δραστηριότητα και τα ενδιαφέροντα του κοινού ώστε να βρείτε την ιδανική στιγμή αποστολής.



Χρησιμοποιήστε πάντα Call-to-Actions

Tα Call-to-Actions είναι ένα απαραίτητο συστατικό σε κάθε marketing μήνυμα. Έτσι και στο Viber Business Messaging η χρήση σωστών και προτρεπτικών call to actions μπορεί να κάνει τη διαφορά στα συνολικά conversions μιας καμπάνιας. Μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν γράφετε τα call to actions για τα Viber Business μηνύματά σας είναι: χρησιμοποιήστε απλή, συνεκτική και σαφή γλώσσα, αξιοποιήστε προτρεπτικό και παρακινητικό ύφος που ενθαρρύνει την ανάληψη δράσης από τους παραλήπτες, χρησιμοποιήστε λέξεις με τις οποίες είναι εξοικειωμένο το κοινό.



Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις δικές σας Viber Messaging Καμπάνιες;



6. Viber for Business & Ασφάλεια Δεδομένων


Το Viber είναι ένα από τα πιο ασφαλή messaging apps παγκοσμίως και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία των δεδομένων και τη διατήρηση του privacy αυτών.

  • Όλα τα μηνύματα μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών είναι κρυπτογραφημένα end-to-end.
  • Tα Viber Business Messages προβάλλονται μόνο στη συσκευή των παραληπτών. Η Viber δεν αποθηκεύει τα μηνύματα αφού αυτά παραδοθούν.
  • Η Viber διατηρεί απόλυτα ασφαλή και δεν διακινεί τα customers’ data.
  • Η Viber χρησιμοποιεί αποκλειστικά secured servers για την αποστολή των Business Messages και οι servers αυτοί βρίσκονται σε virtual private clouds.

Viber Business Messages & GDPR
Tα Viber Business Messages όπως και το SMS Marketing είναι ένα opt-in κανάλι. Αυτό σημαίνει ότι οι παραληπτες των Viber Business μηνυμάτων θα πρέπει να έχουν συναινέσει στη λήψη (GDPR consent - opt-in) προτού οι επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να αποθηκεύουν και να διατηρούν κάποιο αποδεικτικό της συγκατάθεσης για κάθε παραλήπτη που έχουν στις λίστες τους.

Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ρητή συγκατάθεση εκ μέρους του παραλήπτη τα μηνύματα θεωρούνται SPAM και η Viber επιβάλλει πρόστιμο στον αποστολέα.

Οι παραλήπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν unsubscribe οποιαδήποτε στιγμή.



7. Οι χρεώσεις των Viber Business Messages


Η υπηρεσία Viber Business Messages παρέχεται με μηνιαία συνδρομή. To ποσό της συνδρομής ορίζεται ανάλογα με την χώρα αποστολής των μηνυμάτων. Μπορείτε να δείτε τον επίσημο τιμοκατάλογο της Viber εδώ

Στην Ελλάδα η μηνιαία συνδρομή - ποσό ελάχιστης κατανάλωσης ανέρχεται στα 175,00€ και περιλαμβάνει έναν ελάχιστο αριθμό μηνυμάτων που μπορείτε να στείλετε.

Το πλήθος των μηνυμάτων που μπορείτε να στείλτε προκύπτει απο τον παρακάτω πίνακα:


Κόστος ανά τύπο μηνύματος
Promotional Transactional Conversational Session
0,0184 € 0,0104 € 0,0173 €
Ενδεικτικές Ελάχιστες Καταναλώσεις
9.510 μηνύματα* 16.826 μηνύματα* 10.115 μηνύματα*

*O αριθμός ισχύει αν στείλετε μόνο από τον ένα τύπο μηνυμάτων. Μπορείτε φυσικά να συνδυάσετε διαφορετικούς τύπους με τις αντίστοιχες χρεώσεις κάθε φορά.


Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα μηνύματα που περιλαμβάνει η μηνιαία πάγια συνδρομή, τα επιπλέον μηνύματα χρεώνονται και αυτά με βάση τον παραπάνω πίνακα. Φυσικά μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε όλες τις υποστηριζόμενες χώρες με την αντίστοιχη χρέωση.

Εάν οι λίστες σας είναι μικρότερες ή δεν σκοπεύετε να στέλνετε συχνά καμπάνιες ώστε να αξιοποιείτε στο έπακρο τα Viber Business Messages, σας προτείνουμε να εξετάσετε εναλλακτικές όπως το SMS Marketing αλλά και μηχανισμούς για να αυξήσετε τις λίστες των παραληπτών σας όπως οι Φόρμες Εγγραφής



Κλείνοντας


Για να συνοψίσουμε, τα Viber Business Messages δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να στέλνουν προωθητικές ενέργειες και ενημερώσεις άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά στους πελάτες τους. Επίσης, παρέχουν τη δυνατότητα για real-time διάλογο μεταξύ brand και καταναλωτή.

Είναι ένα πανίσχυρο και εξαιρετικό εργαλείο για να κρατάτε ενήμερους τους πελάτες σας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, να προσφέρετε έγκαιρο και προσωποποιημένο csutomer support και φυσικά να αυξάνετε τις πωλήσεις σας. Ξεκινήστε σήμερα κι εσείς να αξιοποιείτε την πιο δημοφιλή εφαρμογή επικοινωνίας στην Ελλάδα και δείτε άμεσα κορυφαία αποτελέσματα.

Εάν αναζητάτε έναν επίσημο συνεργάτη της Viber για να ξεκινήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!



Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις δικές σας Viber Messaging Καμπάνιες;