Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 13:10

Black-Friday 6 SMS & Viber marketing tips για περισσότερες πωλήσεις



Η Black Friday 2020 θα είναι πολύ διαφορετική, καθώς ο COVID-19 αναδιαμόρφωσε σημαντικά τις καταναλωτικές συνήθειες, κάνοντας τo online shopping απόλυτο πρωταγωνιστή. Το επόμενο διάστημα Black Friday, Cyber Monday και Χριστούγεννα αναμένεται να καταρρίψουν όλα τα ρεκόρ στις online αγορές.


Το 2019 το 76% της έρευνας για Black Friday προσφορές, αλλά και το 56% των συνολικών αγορών πραγματοποιήθηκαν μέσω smartphone. Άρα, όπως όλα δείχνουν, φέτος η Black Friday είναι σχεδόν αποκλειστικά mobile υπόθεση. Γι’ αυτό, οι SMS και Viber καμπάνιες μπορούν να κάνουν τη διαφορά!


SMS & Viber Marketing Tips για την Black Friday

Παρουσιάζουμε 6 ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πωλήσεις αυτή την περίοδο και να επικοινωνήσετε αποτελεσματικότερα με το κοινό σας.


1. Ξεκινήστε τις καμπάνιες Νωρίς


Όπως αναφέρει το Salesforce, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις φέτος θα σπάσουν κάθε ρεκόρ. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ έντονος και οι καταναλωτές θα πλημμυρίσουν από προσφορές. Μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή, ξεκινήστε αυτή τη βδομάδα για να δημιουργήσετε την απαραίτητη προσμονή και να ξεχωρίσετε από τον θόρυβο. 2 μηνύματα με διαφορετικό περιεχόμενο και αξία για τον παραλήπτη κάθε βδομάδα μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου θα προετοιμάσουν κατάλληλα το κοινό σας.


Ιδέες για τις καμπάνιες σας:


  • Sneak peeks των προϊόντων που θα είναι σε προσφορά
  • Exclusive προσφορές για τους VIP πελάτες
  • Διάρκεια Black Friday και Πολιτική Παραλαβών

2. Αξιοποιήστε ελκυστικά visuals και εικόνες


Οι εικόνες είναι το κλειδί για περισσότερες πωλήσεις. 83% των καταναλωτών βρίσκουν τις προϊοντικές εικόνες και τα σχετικά εικαστικά πολύ σημαντικά στοιχεία επιρροής στην αγοραστική τους απόφαση. Στις Viber καμπάνιες μπορείτε πολύ εύκολα να ενσωματώσετε visuals που αναδεικνύουν την προσφορά σας και για τις SMS ενέργειες η λειτουργία των Landing Pages δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε όχι μόνο πλούσιες εικόνες αλλά και videos.


Bonus Tip: Οι mobile καμπάνιες με εικόνες έχουν 15% περισσότερα clicks!


3. Τα απαραίτητα συστατικά του τέλειου μηνύματος


Όλα ξεκινάνε από την αξία που δίνετε στους πελάτες σας. Δημιουργήστε προσφορές με πραγματικό όφελος για τους καταναλωτές και ακολουθήστε αυτά τα tips για το περιεχόμενο στα SMS και Viber μηνύματα:


  • Γράψτε σύντομα και σαφή κείμενα
  • Προσθέστε κατάλληλα images ή videos
  • Κάντε μοναδικό το περιεχόμενο για κάθε παραλήπτη
  • Δώστε στο μήνυμα μία αίσθηση επείγοντος για άμεση ανταπόκριση
  • Αποφύγετε κλισέ – Χρησιμοποιήστε έξυπνα το χιούμορ
  • Πάντα να κλείνετε το μήνυμα με ένα ισχυρό Call to Action

4. Κερδίστε όσους εγκατέλειψαν το καλάθι αγορών


Το 4ήμερο Black Friday – Cyber Monday είναι η ιδανική περίοδος για να προσελκύσετε όλους εκείνους τους καταναλωτές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις αγορές στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, αλλά έχουν αφήσει τα προϊόντα στο καλάθι αγορών. Γνωρίζετε ακριβώς τι τους ενδιαφέρει και τώρα μπορείτε να προσφέρετε το κατάλληλο κίνητρο για να τους πείσετε να το αποκτήσουν. Είναι χρήσιμο να δημιουργήσετε cart abandonment automations για να στέλνετε αυτόματα reminders μέσω SMS ή Viber.


5. Μηνύματα που θα εμπνεύσουν


Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας templates μηνυμάτων που αποδίδουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και θα σας δώσουν το απαραίτητο inspiration. Βρείτε τι ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση και προσαρμόστε το ανάλογα:



6. Ενημερώσεις COVID-19


Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε το κοινό σας για τυχόν αλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει λόγω του COVID. Στείλτε έγκαιρα μέσω SMS ή Viber ενημερωτικά μηνύματα σχετικά με την πολιτική επιστροφής προϊόντων και το πώς αυτή έχει επηρεαστεί. Ενημερώστε για ενδεχόμενη αύξηση στους χρόνους παράδοσης λόγω των περιοριστικών μέτρων και γενικά διατηρήστε ανοιχτή την επικοινωνία ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν και να προσαρμόσουν ανάλογα τις προσδοκίες τους.