Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 09:18

Διοργανώνουμε το 1ο Business Messaging Conference και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι!



Στις 20 Σεπτέμβρη πραγματοποιήσαμε στην Αθήνα, το 1ο Συνέδριο για το μέλλον του Business Messaging. Σχεδιάσαμε, οργανώσαμε και δώσαμε ζωή σε ένα αποκλειστικό event για το SMS και Viber Messaging, υπό το πρίσμα 6 καταξιωμένων ομιλητών. Η εκδήλωσε περιελάμβανε ένα ενδιαφέρον μείγμα έμπνευσης, καινοτομίας, και διορατικότητας σε μια σειρά ψηφιακών ενοτήτων, όπως το A2P messaging, omni channel και customer experience, mobile apps και business messaging tools.


Το event διήρκησε μία μέρα και η γνώση που δημιούργησε θα μοιράζεται για καιρό μέσα απ’ τις σελίδες του The Mobile Marketing Book v3!


Ανακαλύψτε Best Practices, Use Cases και όλα τα Business Messaging εργαλεία που εκτοξεύουν Conversions και Customer Experience στην 3η έκδοση του Mobile Marketing eBook.



Δημιουργήσαμε ένα hub πολύτιμης γνώσης, η οποία ανακεφαλαιώθηκε λεπτομερώς σε ένα 40λεπτο sum up panel session. Με αυτό το σκεπτικό θα σας παρουσιάσουμε μια περιεκτική περίληψη του συνεδρίου μαζί με τα πιο ενδιαφέροντα takeaways, που ξεχώρισαν και αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας.



Πολύτιμη γνώση και insights από τους διεθνείς ομιλητές

Δύο καταξιωμένοι, διεθνείς ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Jose Martin Garcia, A2P Messaging Expert και Founder της Global Telco Consult και ο Gavin Patterson, Chief Data Analyst της MobileSquared αναφέρθηκαν στην εξέλιξη της business messaging επικοινωνίας κατά την πάροδο του χρόνου, αναλύοντας ταυτόχρονα top industry data και statistics από τη διεθνή αγορά. Οι ομιλητές μοιράστηκαν σαφή δεδομένα και ασφαλή, πρωτοποριακά συμπεράσματα σχετικά με τις δυνατότητες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα διεθνή brands σχετικά με τη δημιουργία ισχυρού omni channel, customer experience.


Συγκεκριμένα, ο Jose Martin Garcia υπογράμμισε 3 βασικά σημεία:


1. Ιστορικά, η A2P (Application to Person) επικοινωνία έχει εξελιχθεί από “difficult delivery” σε “difficult attention”.


2. Η Omni Channel επικοινωνία θεωρείται επιτακτική για τα brands, ωστόσο απαιτείται ένας specialist για να διαχειριστεί την πολυπλοκότητά της.


3. Επιτυχημένη A2P Messaging στρατηγική θεωρείται εκείνη που περιλαμβάνει ταυτόχρονα 3 συστατικά: προσωποποιημένο περιεχόμενο μηνύματος (message content personalization), αξιοποίηση των προτιμήσεων των χρηστών στην επικοινωνία (consideration of communication preferences) και παροχή των απαραίτητων λειτουργιών (provisioning of required features).



Η ομιλία του Gavin Patterson ήταν γεμάτη πολύτιμα στατιστικά από τη διεθνή αγορά. Ακολουθούν 3 προβλέψεις, που μας εντυπωσίασαν:


1. Μέχρι το 2021, το RCS (Rich Communication Service) της Google θα είναι το ισχυρότερο messaging κανάλι επικοινωνίας.


2. Μέχρι το 2023, οι καταναλωτές θα αλληλεπιδρούν με, τουλάχιστον, ένα brand την ημέρα μέσω RCS.


3. Εκτιμάται ότι για τους RCS users, το average ad spend ανά χρήστη θα αυξάνεται κατά 5% κάθε χρόνο.



Τα καλύτερα highlights από την ελληνική αγορά


Καινοτόμες business messaging στρατηγικές, do’s and don'ts και best practices συζητήθηκαν και από 4 thought leaders της ελληνικής αγοράς.

Ανάμεσά τους, η Ξένια Κούρτογλου, Founder της Focus Bari και Co Founder της e-satisfaction, μίλησε εκτενώς για το growth mindset μιας feedback κουλτούρας. Οι 3 βασικοί λόγοι που αξίζει να επενδύσουν τα brands στη λήψη feedback είναι για να:

  • Επικοινωνήσουν περισσότερο και πιο αποτελεσματικά με το κοινό τους

  • Μετρήσουν και να αξιοποιήσουν αποδοτικά τα αποτελέσματα των ενεργειών τους

  • Δημιουργήσουν επιτυχημένες στρατηγικές ανάπτυξης

  • Ενισχύσουν το brand awareness.


Συνεχίζοντας τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, ο Νίκος Βαρβαδούκας, Chief OmniChannel Officer της Cosmos Sport, παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα στρατηγικής personalization και hyper targeting που ακολουθεί η εταιρεία για να προσεγγίσει το κοινό της. Οι 2 βασικοί λόγοι που η εταιρεία εστιάζει στη συγκεκριμένη στρατηγική επικοινωνίας, είναι ότι:

  • Τα προσωποποιημένα marketing μηνύματα σχετίζονται άμεσα με αυτό που οι χρήστες πραγματικά χρειάζονται, συνεπώς

  • Οι mobile χρήστες σταματούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για προϊόντα και υπηρεσίες που δεν τους ενδιαφέρουν.


Έπειτα, ο Κώστας Φλώκος, Mobile Applications Expert και CEO της εταιρείας UpCom, εμβάθυνε στα do’s and don'ts, σχετικά με το development mobile εφαρμογών. Οι 2 βασικοί λόγοι που θα οδηγήσουν τα brands στην εφαρμογή ενός επιτυχημένου user centered design, είναι:

  • Η κατανόηση των πραγματικών αναγκών των χρηστών

  • Η αξία και το web experience που θέλουν τα brands να προσφέρουν στους χρήστες μέσω του mobile app

Ακόμη, τα mobile apps για να “κερδίσουν” πραγματικά τους χρήστες και να γίνουν ουσιαστικά εργαλεία, είναι σημαντικό να εξυπηρετούν συγκεκριμένες λειτουργίες και να προσφέρουν λύσεις που το κοινό έχει ανάγκη.



Τέλος, ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Commercial Director της Yuboto, ανέλυσε την λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των βασικών business messaging tools και παρουσίασε σχετικά, χρήσιμα στατιστικά δεδομένα από την ελληνική αγορά. Κρατάμε τα πιο σημαντικά:

  • Η πλειοψηφία των brands που στέλνουν ενημερωτικά SMS στο κοινό τους ανήκουν στο retail industry (φυσικά καταστήματα και eshops),

  • Ένα SMS ή Viber μήνυμα με σημαντικό περιεχόμενο για τον χρήστη, έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει στο κατάστημα έως και το 30% των παραληπτών του,

  • Μέχρι το 2020 23% περισσότεροι mobile χρήστες θα επιλέξουν να λαμβάνουν και να επικοινωνούν μέσω SMS / Viber με τα brands.


Τις ομιλίες ακολούθησε ένα 40λεπτο sum up panel session, με moderator τον Erik Van Stokkom, CEO της εταιρείας VSC. Οι ομιλητές ανακεφαλαίωσαν τα βασικά key takeaways των ομιλιών τους και πρόσφεραν την τεχνογνωσία τους απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού



Ending Notes

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συγκεντρώσαμε για πρώτη φορά, κάτω από τη στέγη του Eleon Loft, αξιόλογους experts γύρω από την business messaging επικοινωνία και τους φέραμε σε επαφή με ένα δυναμικό κοινό από digital marketing leaders, advertising professionals και tech δημοσιογράφους. Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο συνέδριο!


Ενημερωθείτε κι εσείς για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις και τα top business messaging εργαλεία κάνοντας download την free version του download την free version του Mobile Marketing Book της Yuboto.